Eskişehir'de 'Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması'

Eskişehir'de bu yıl ikincisi düzenlenen ''Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması'', yaklaşık 600 profesyonel aşçı ve öğrencinin katılımıyla başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği'nin Atatürk Stadyumu'nda organize ettiği yarışmanın açılış töreninde, yarışmayla profesyonel aşçılarla stajyer aşçıların kaynaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Organizasyon sayesinde profesyonel aşçıların deneyimlerini aşçılık eğitimi alan öğrencilere aktaracağını belirten Koca, ''Dünyada gastronomi turizmi önem kazandı. İllerin ve kültürlerin tanıtılması anlamında bu etkinlikler çok önemlidir. Böyle bir etkinliğin Eskişehir'de yapılmasının, gastronomi turizmi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum'' dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen aşçıların, Türk mutfağını uluslararası alanda tanıtacağına inandığını dile getirerek, Eskişehir'in 2013 yılında ''Türk Dünyası Kültür Başkenti'' olmasıyla bu tür etkinliklerin artacağını bildirdi.

Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ise yarışmada dereceye girecek aşçıları yurt dışına götüreceklerini anlatarak, ''Burada asıl amaç, aşçılarımızı birbirleriyle kaynaştırarak Türk mutfağını yurt dışında tanıtmaktır. Büyük olduğumuzu görecekler. Yemeklerimizin tadını tüm dünyaya tanıtacağız. Mutfağımızın, Fransız mutfağından daha kaliteli olduğunu göstereceğiz'' diye konuştu.

Daha sonra, 15 ilden yaklaşık 600 aşçı ve aşçı adayı, 16 kategoride yeteneklerini sergiledi.

Yarışma, yarın yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber